dinsdag 30 augustus 2016

Mooie stempels.

De stempels van Darkroom door, carved flowers en fine flowers vind ik toch zo mooi. Ze zijn ontworpen door Godelieve Tijskens www.stampingmathilda.blogspot.nl neem maar eens een kijkje op haar blog. Ik ben er steeds mee aan het experimenteren en deze is wel leuk geworden vind ik. Ik heb hem een tijdje geleden al gemaakt en heb geen idee meer hoe. De achtergrond stempels zijn van stampin up.
Vandaag heb ik een kaartje voor onze kleinzoon gemaakt, hij is 16 september jarig dus die kan ik nog niet laten zien. Ik ben lekker bezig hier op de camping, onder de parasol.
Fijne dag verder.

woensdag 24 augustus 2016

papier is ook belangrijk.

Nadat ik zaterdag de mini workshop heb gevolgd bij de Craftorij probeerde ik hier op de camping, ook één en ander uit. Ik had echter geen aquarel papier bij me en gebruikte de correspondentiekaartjes van de hema. Dat ging echt niet zo geweldig. Ik vond mijn probeersels dus niet zo geweldig maar heb wel geleerd om niet  meteen alles weg te gooien. En zie daar, opeens wordt een idee geboren. Ik had een bloem van Darkroom door uitgeknipt uit deze ondergrond toen opeens tot me doordrong dat ik dit ook nog kon gebruiken. Bloem opzij gelegd en een andere, paarse, gestempeld. Het ondergrondje opgeplakt en de paarse bloem in de opening verhoogd opgeplakt. Mijn bedoeling was om nog een paarse bloem onderaan te doen maar opeens deed ik een stempel en stempelde lekker door. Alles met distress inkt. Zo heb
Ik lekker een middagje zitten "klooien". Wel zou ik, als ik erover had nagedacht, de paarse bloem iets lager geplaatst willen  hebben.
Dit was het voor vandaag. Ga weer lekker onder de parasol, in het windje zitten.

maandag 22 augustus 2016

En maar weer eens een "gewoon" kaartje.

Een beetje met de workshop van zaterdag in mijn achterhoofd ben ik weer aan de slag gegaan met een kaart. Alleen de achtergrond is gedaan met aquarelverf, de witte stippen met een template en acrylverf en de blauwe met een template en distress  inkt. Het bekende vogeltje had ik nog liggen, vorig jaar al gemaakt. Gestempeld en met aquarel potlood gekleurd. Het draadje heb ik van mijn camping buurvrouw gekregen.  Ik ben geïnspireerd door Anneke www.somefiddlingonthekitchentable.blogspot.nl en door Godelieve www.stampingmathilda.blogspot.nl (ik krijg het niet voor elkaar om op mijn tablet de namen te selecteren en daar de link aan vast te knopen) en klaar is weer mijn eerste gewone kaart na de Craftorij Zomer Challenge. 
Fijne dag allemaal en groetjes.  Hier (Zeewolde) begint de zon door te komen. Daar worden we weer vrolijk van.

Reünie CZC 2016

Zaterdag de 20e was er dan de reünie bij de Craftorij in Ede voor de deelnemers aan de zomer challenge.  Wat heb ik een mooie creaties gezien en mooie boekjes die er van zijn gemaakt. Daar moet ik ook wat aan doen. Mijn doosjes waren best leuk maar niet zo handig omdat je de kaarten er helemaal uit moest halen. Het was heel gezellig om de mensen te ontmoeten die je alleen via fb had leren kennen. De Craftorij organiseerde ook nog een mini workshop en daar heb ik aan  meegedaan. Heel leuk om te doen en bij ons groepje gegeven door Hanny Rötgers.  We werkten met distress
inkt en de vlinder was al uitgestanst.  We mochten de gebruikte stencil houden, daar was ik blij mee. Ook het boekje was helemaal compleet. Nu nog maar zien wat ik erin ga doen. Aan de rechter bovenkant is een klein hoekje beschadigd, dat ga ik thuis nog met de hoekpons behandelen, jammer dat ik daar niet op heb gelet dan had ik het mooi weg kunnen werken onder de vlinder. 
We hadden een hele mooie dag met veel gezelligheid, fijn om op terug te kijken.

maandag 15 augustus 2016

CZC 2016 is klaar.

Uiteindelijk is de craftorij zomer challenge afgelopen en zowaar ben ik ook klaar. Zelfs de steampunk uitdaging heb ik gemaakt en dat viel niet mee maar ik heb het wel gedaan al ben ik er niet zo heel tevreden over.
Daarna kregen we nog een cooling down, ook daar heb ik me op gestort. Toen moest ik er nog een boekje of iets anders van maken en  bij mij zijn dat twee doosjes geworden. Die vind ik zelf wel geslaagd. De opdracht was om tenminste 5 van alle onderwerpen te gebruiken. Ik tel er zes. Enjoy is van: gebruik één woord, de achtergrond zitten rondjes in. Er zit een spreuk op en die is zwart wit, vlinders en handen zitten er ook op. Nu weer aan andere dingen beginnen. Kerstkaarten misschien? Ik weet het nog niet, in ieder geval nu even genieten van het mooie weer. Groetjes.



woensdag 3 augustus 2016

Deze mag niet ontbreken.

Het onderwerp voor dag 55 van de CZC was: jouw held. Als eerste schoot me onze kleinzoon te binnen en ik vond zowaar ook nog een bijpassende foto. Hij heeft het niet fijn gehad op school maar heeft 4
jaar lang 17km heen en 17 km terug gefietst in weer en wind ( af en toe werd hij ook wel eens gehaald en gebracht maar niet zo vaak). Ik vind dat een hele prestatie van hem en was erg blij dat hij is geslaagd.  Hier zit hij met zijn cijferlijst te glunderen en voor mij is hij een held.

Nog een paar voor de CZC 2016

Daar ben ik dan leuk mee bezig geweest deze twee maanden.  Niet te geloven twee maanden "zomer" al weer voorbij en de zomer moet nog komen. Ha, ha.
De kaart met het kanariepietje was voor de opdracht: maak een kaart in 15 minuten. Dus de stopwatch gezet en aan de gang en gered. De tweede kaart is een inhaal kaart  het onder werp was: waterverf. Ik heb aquarel papier genomen, heb het nat gemaakt en ben gaan "strijken" met een penseel.  Daarna de rondjes erop gestempeld. Het plaatje lag hier nog op de tafel en ik vond de kleuren er zo mooi bijpassen. Dan kan ik niet meer iets anders verzinnen. Ik vind hem zelf best leuk.
Nu nog twee in te halen en dan ben ik helemaal "bij". Die houden jullie nog tegoed.