donderdag 26 februari 2015

Ik blijf proberen.

Tja, nu is mijn kleinzoon op bezoek geweest en heeft me een en ander uitgelegd over Picasa, het gebruik van mijn tablet en telefoon, o.a. ook foto's daarmee nemen en op mijn blog zetten.
Voorlopig wordt het steeds ingewikkelder. Soms begreep hij niet wat ik bedoelde en ik niet wat hij bedoelde. Maar hij is wel de extpert en voor hem is het allemaal zo makkelijk.
Als ik nu de foto van mijn laatste kaart in dit bericht krijg ben al allang blij.
Het is een achtergrond die ik eigenlijk als mislukt beschouwde. Het was veel te donker en ik heb er van alles nog aan geprobeerd, water er op gespoten en gedept. Later heb ik nog water vermengd met chloor en dat er over gespoten. Dat had weinig resultaat.
Uiteindelijk heb ik het maar laten liggen en af en toe kwam ik het dan weer tegen. Gisteren had ik opeens een idee en dit is het resultaat. Fijne dag allemaal, wij zijn nog steeds in conclaaf met Ziggo, het is al een week niet in orde na de overschakeling.


Hoera....is gelukt dus. Ik moet nog even vermelden dat het puntje rechtsboven een idee is van Diny

dinsdag 10 februari 2015

Daar ben ik weer eens.

Ja, ooit heeft iemand eens tegen ons gezegd dat, als je bent gepensioneerd,  je het dan pas druk krijgt. Vond ik een beetje vreemd maar ondervind nu wel dat het waar is.
En waarmee? In ieder geval met van alles en nog wat en we doen het natuurlijk op een wat gematigd tempo. Ik kocht een nieuwe mobile telefoon, die werd geïnstalleerd door onze kleinzoon maar toch ben je dan weer druk met het leren kennen van al die nieuwe dingen.
Oké nu over tot de orde van de dag.
Van de week ben ik bij Daphne geweest en heb daar haar mooie "ecoline"kaarten in het echt bewonderd en dat wilde ik ook!
Vooral de groen blauwe vind ik erg mooi.
Ik ben ook aan de slag gegaan, het idee is dus van haar "gepikt". Het is wel een beetje "vals" spul dat ecoline, je krijgt het bijna niet van je handen af en ik heb een hekel aan werken met handschoentjes aan. Deze kaarten zijn dus een probeersel, ik moet nog uitvinden hoe en wat ik moet doen.
Hier de eerste:


En dan de tweede, de vogeltjes zag ik bij Anneke, het is een stempel en die heb ik nagetekend. Het papier heb ik dus zelf gekleurd met ecoline. Ik vind deze achtergrond  minder leuk dan de eerste. De hoekjes heb ik erop gedaan omdat ik niet mooi uitkwam met de streepjes, ze zijn van de Hema en ik heb ze geverfd met acryl verf. Dat vind ik wel zelf wel leuk. Maar zoals ik al schreef, het is een probeersel.
Voor jullie allemaal een fijne dag verder, ik ga aan de knutsel. Heerlijk, weer rommelen met ecoline. Nu toch maar andere kleurtjes en ik doe maar wel handschoenen aan want ik moet nog weg straks.




Doei